Word arbeidsdeskundige bij Mensely en maak verschil op nationaal niveau!

Word arbeidsdeskundige bij Mensely en maak verschil op nationaal niveau!

Ondersteun jij graag leidinggevenden bij verzuimbegeleiding en het zelf vormgeven van een goede re-integratie? Waarbij je te maken hebt met medewerkers met complexe thematieken, zoals PTSS, PSA en werk- en roosterdruk? Grijp deze kans en wordt arbeidsdeskundige bij Mensely.

Jouw werk

Als arbeidsdeskundige ben je in dienst bij Mensely en ga je van daaruit aan de slag bij grote, interessante opdrachtgevers. Je eerste (langdurige) opdracht is bij de Politie. Hier zijn leidinggevenden steeds vaker zelf verantwoordelijk verzuimbegeleiding en het samen met de medewerker bedenken en vormgeven van re-integratie en passend werk. Jij bent voor hen een belangrijke adviseur.

Je draait mee in de spreekuurcarrousel waarbij je de leidinggevende en medewerker ondersteunt in de re-integratie. Je hebt structureel overleg met leidinggevenden om hen te coachen het juiste te doen en de juiste stappen te zetten in het Wet verbetering Poortwachterproces. Enerzijds geef je aanvulling op de vraagstelling van de werkgever naar de bedrijfsarts, anderzijds zet je het advies van de bedrijfsarts om naar een re-integratieadvies voor de leidinggevende. Daarnaast ben je er ook voor medewerkers met vragen rond de WvP.

Op verzoek schuif je ook aan bij lastige gespreken tussen de leidinggevende en werknemer,  vanuit een onafhankelijke positie. Daarnaast geef je voorlichtingen, denk je preventief mee en kan het voorkomen dat je arbeidsdeskundig onderzoek doet bij andere klanten van Mensely.

Wat jouw werk echt interessant maakt?

De diversiteit in werkzaamheden, waarbij soms best wat organisatiesensibiliteit komt kijken. Het ene moment verdiep je je in een case van een medewerker met PTSS, het andere moment geef je voorlichting. En natuurlijk heb je veel gesprekken met leidinggevenden, bedrijfsartsen, mobiliteitsadviseur, het UWV, collega-arbeidsdeskundigen, alle HR-disciplines en medewerkers. Dat maakt jouw werk een mooie, soms confronterende uitdaging, die geen dag hetzelfde is.

In wat voor team kom je terecht?

De politie werkt volgens het eigen regie model, wat betekent dat leidinggevenden primair verantwoordelijk zijn voor de verzuimbegeleiding van medewerkers. Dit doen zij vanuit hun interne arbodienst: Veilig en Gezond Werken (VGW). De verschillende VGW teams bestaan uit een mix van eigen mensen en professionals die niet intern bij de politie werken, waaronder de bedrijfsartsen van Mensely. Als arbeidsdeskundige heb je intensief contact met de andere professionals van VGW en sta je er dus nooit alleen voor.

Waar ga je werken?

Je werkt op locatie bij de Politie en bent af en toe in Utrecht bij Mensely. En de Politie heeft locaties door heel Nederland, dus we kijken graag met je welke locatie het beste bij je past.

Wat bieden we?

  • Een goed salaris afhankelijk van jouw ervaring en achtergrond.
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede pensioenregeling, auto, telefoon en laptop van de zaak.
  • Een jaarcontract voor 32-40 uur bij Mensely, met uitzicht op een vast contract.
  • Flinke diversiteit aan cliënten en klachten.
  • Een multidisciplinair VGW-team waarmee je in goede sfeer samenwerkt om politiemedewerkers te ondersteunen in hun werk.

Wie zoeken wij?

Jij wil graag iets doen wat van impact is op onze maatschappij als geheel. En je snapt er soms een lange(re) adem nodig is voor verandering. Gelukkig doorzie je snel hoe de hazen lopen in een organisatie en bouw je snel een goed intern netwerk op. Dank zij jouw sterke overtuigingskracht en heldere manier van communiceren, weet je anderen mee te nemen in je verhaal. En dank zij jouw inlevingsvermogen en coachende vaardigheden weet je mensen ook echt in actie te krijgen om de juiste stappen te zetten.

Daarnaast heb je:

  • een door Stichting Register Arbeidsdeskundige (SRA) erkend diploma;
    een geldige certificering, conform de standaard van de Nederlandse Vereniging voor Arbeidsdeskundigen;
  • aantoonbare werkervaring als arbeidsdeskundige.
  • affiniteit met complexe thematieken zoals PTSS, werk- en roosterdruk, PSA en vergrijzing.

Over Mensely

Mensely begeleidt zo’n 140 organisaties en 650.000 werknemers bij het voeren van eigen regie in gezondheidsmanagement. We helpen leidinggevenden het voortouw te nemen in verzuimbegeleiding. Dit doen we met zo’n 100 professionals die door heel Nederland werken. Van bedrijfsartsen tot praktijkondersteuners en van bedrijfsmaatschappelijk werkers tot arbeidsdeskundigen. De ondersteuning, begeleiding en doorontwikkeling van al deze professionals wordt gefaciliteerd vanuit het hoofdkantoor in Utrecht.

We organiseren ieder jaar meerdere professionaliseringsdagen voor onze mensen. En we zijn onderdeel van HumanTotalCare, waar ook o.a. ArboNed, HumanCapitalCare en IT&Care onder vallen. Dit betekent dat je als professional met datagedreven innovaties werkt en dat je altijd verder kunt groeien binnen de organisatie.

Hoe verschillend we bij Mensely ook zijn, een paar dingen hebben we gemeen. Nieuwsgierigheid, een kritische blik en af en toe wat eigenwijs. En bovenal: toegewijd én persoonlijk betrokken bij onze opdrachtgevers. We zijn positief, zien kansen en kunnen als geen ander mensen én organisaties helpen het maximale uit zichzelf te halen.

Kennismaken?

Heb je interesse, dan maken we graag kennis met je tijdens een oriënterend gesprek. Neem hiervoor (of bij vragen) contact op met:

Martijn Berendsen, Consultant Mensely
06 – 11 04 25 61
martijn.berendsen@mensely.nl

Procedure

Bij een wederzijdse klik, volgt zo snel mogelijk een tweede kennismaking met de politie. Is ook hier de klik goed? Dan word je aangemeld voor een screening. De samenleving en de politie moeten immers op de integriteit van álle mensen die bij de politie werken kunnen vertrouwen. Kom je hier goed doorheen, dan volgt er een arbeidsvoorwaardengesprek, het tekenen van je contract en ga je aan de slag!