Stress
Webinar

Werkstress aanpakken met de organisatiepsycholoog

Door George van de Kant
|
23 juli 2018
|
leestijd leestijd: 1 minuut

“Als ik mijn leidinggevende vertel dat ik vervelende werkstress ervaar, denkt zij dat ik het werk niet aan kan.”

Geen gekke gedachte. Van alle werkende Nederlanders denkt 45 procent dat het bespreekbaar maken van werkstress, invloed heeft op de manier waarop jouw leidinggevende je ziet. In de onderstaande video’s hoor je Willem Peters, één van Mensely’s arbeids- en organisatiepsychologen over het feit dat 1 op de 8 werknemers burn-out klachten ervaart. Voor iedereen liggen er andere gevaren op de loer. Teveel ballen in de lucht in het werk- en privé leven, prestatiedruk, sociale druk, sociale media of keuzestress. Wat betekent echte werkstress en hoe kun je zelf regie pakken om stress tegen te gaan?

 

Week van de werkstress

Van 12 tot en met 15 november 2018 vindt de vijfde Week van de Werkstress plaats. De afgelopen jaren is veel aandacht besteed aan hoe je de symptomen van werkstress herkent en wat de gevolgen zijn van werkstress. Dit jaar ligt de focus op preventie en het vergroten van werkplezier. De organisatie is in handen van OVAL, branche voor duurzame inzetbaarheid. Er is een reeks aan activiteiten gepland en we dagen iedereen uit om (weer) mee te doen en om aan te sluiten bij de Week van de Werkstress.

Zoals je in de video’s hebt kunnen zien, heeft de uiting van stress verschillende oorzaken. Een druk gezinsleven, schulden, een onverwachts overlijdensgeval, de rol van mantelzorger, een scheiding of bijvoorbeeld een vrouw in de overgang. De oorzaak herkennen is essentieel om goed geholpen te kunnen worden. Bekijk daarom ook de andere webinars over deze thema’s via onze kennispagina. Is er een thema waar je meer over wilt weten? Neem dan contact op met Suzanne Aerts of één van de Mensely professionals bij jou op de werkvloer.