Werkstress

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) onderkent de stress-problematiek op het werk, en besteedde in 2016 (van 14 tot en met 17 november) aandacht aan werkstress. Stress op de werkvloer is volgens SZW beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werk gerelateerde psychische ziektes. Het ministerie roept werkgevers en werknemers op om met elkaar in gesprek te gaan over werkstress. In het hele land organiseerden bedrijven activiteiten om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten. Mensely kan u hierbij ook helpen en heeft een aantal hulpmiddelen beschikbaar.

Gratis toolkit werkstress met hulpmiddelen:

Hoe ga je om met werkstress en houd je werk en privé in balans?

Tijdens de online training ‘Omgaan met werkstress, energiek aan het werk’, die op 13 december 2016 is georganiseerd samen met onze zusterorganisatie ArboNed, krijg je in drie kwartier inzicht en praktische tips hoe je beter met werkstress kunt omgaan. Je kunt de training bekijken op (aanmelden noodzakelijk)

Terugkijken webinar

Workshop ‘Omgaan met werkstress, energiek aan het werk’

Voor individuele werknemers en/of teams die het lastig vinden om de balans tussen stress en plezier op het werk weer op orde te krijgen, biedt de persoonlijke fysieke workshop ‘Omgaan met werkstress, energiek aan het werk' uitkomst. Deze workshop gaat een flinke stap verder dan de online training en geeft dieper inzicht in wat energie geeft en hoe de werknemer zijn weerbaarheid, veerkracht en vitaliteit kan vergroten.

De training duurt twee dagdelen. Een dagdeel van 13.00 uur tot 17.00 uur en een terugkomdag van 13.00 tot 15.00 uur, en is geschikt voor individuele deelnemers en voor teams (kan ook op locatie). Voor leidinggevenden gaan we - naast het bespreken van de eigen balans - ook dieper in op de rol van de leidinggevende bij het vergroten van de inzetbaarheid van hun werknemers. Meer informatie over deze workshop lees je op de website van onze zusterorganisatie ArboNed

Top 10 feiten over stress

‘Spanning is wie je denkt dat je zou moeten zijn, ontspanning is wie je bent’, luidt een oud Chinees gezegde. Stress is feitelijk niets anders dan spanning of druk. Stress is niet per definitie ongezond. Je hebt een bepaalde mate van stress nodig om goed te kunnen functioneren. Lees hier de top 10 feiten over stress.