leiderschap
Leidinggeven
Tips

Werkgeluk: wat kun jij als leidinggevende doen?

Door Miranda 't Hoen
|
23 september 2019
|
leestijd leestijd: 3 minuten

Maandag 23 september start de Week van het Werkgeluk. Maar wat betekent dat eigenlijk, deze ietwat vage term? Voor ons is werkgeluk het hebben van fijne collega’s waar je met plezier mee samenwerkt, de optimale hoeveelheid uitdaging, steun en vertrouwen en een werk- privébalans die klopt. Je gelukkig voelen op de werkvloer, plezier hebben in je werk, of gewoon tevreden zijn, het gaat erom dat je werk doet waar je intrinsiek gemotiveerd van raakt.

Welk label je ook gebruikt, ‘gelukkig’ zijn met je werk is belangrijk, want gelukkige medewerkers hebben een positieve invloed op je organisatie. Ze zijn meer gemotiveerd, energiek en zijn productiever. Niet geheel onbelangrijk, want bij gelukkige medewerkers is ook de kans op verzuim kleiner. En in een tijd waarin steeds meer mensen kampen met burn-out klachten en verzuimcijfers stijgen, gunnen wij iedereen dat geluk op de werkvloer. Om verzuim te voorkomen, maar ook om met een hoop plezier (weer) aan het werk te gaan.

Een andere kijk op verzuim

Conflicten met collega’s of leidinggevenden, motivatieproblemen, veranderingen in de organisatie of functioneringsproblemen. Allemaal niet direct redenen voor een bezoekje aan de bedrijfsarts, maar wél mogelijke oorzaken van een verminderd werkgeluk. Als leidinggevende speel jij een cruciale rol in dit proces. Bij Mensely ondersteunen we leidinggevenden bij het begeleiden van hun medewerkers voor een effectieve aanpak bij het voorkomen van, en omgaan met (onnodig) verzuim.

Ga met deze tips direct aan de slag

  1. Er kunnen verschillende oorzaken zijn van verzuim. Deze kunnen medisch zijn, maar ook ontstaan uit privé-, werk- of motivatieproblemen. Bij Mensely noemen we dit de 4 domeinen. Ga regelmatig met je medewerker in gesprek over knelpunten die het werkgeluk (kunnen) belemmeren. Neem dit gesprek serieus en zorg waar nodig voor een passende interventie.
  2. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers positieve energie krijgen van hulp vanuit de leidinggevende ‘bij het boeken van voortuitgang in het dagelijks werk’. Dat is niet zo gek, want je biedt hiermee steun, je werkt samen, je erkent dat de activiteit belangrijk is én je zorgt er samen voor dat doelen behaald kunnen worden. Maak tijd vrij om de ondersteuning te bieden die je medewerkers nodig hebben.
  3. Door je medewerkers te begeleiden bij mentale weerbaarheid, zullen zij beter in staat zijn om te gaan met tegenslag of ongunstige omstandigheden. Aan de hand van het spiraalmodel van Rob Hoedeman kun je in kaart brengen op welke gebieden er ruimte voor verbetering is. In het artikel ‘Mentale weerbaarheid en hoe kun je deze vergroten’ geven we uitleg over mentale weerbaarheid, inclusief concrete tips die je als leidinggevende in de praktijk kunt brengen.
  4. Een goede relatie, gebaseerd op vertrouwen en respect, en het creëren van een veilige omgeving is een must. Pas dan durven je medewerkers over die drempel heen te stappen om met jou hun werkgeluk te bespreken en kunnen jullie samen bekijken wat nodig is. Heb je het gevoel dat hier nog iets te winnen valt? Bespreek dan de binnen jouw organisatie beschikbare mogelijkheden om de situatie te verbeteren.

Ondersteuning nodig?

Het is een lastige, dat werkgeluk. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je ondersteuning nodig hebt om bovenstaande punten in de praktijk te brengen. Daarom biedt Mensely een praktijkgerichte training Leiderschap & Inzetbaarheid waarin je alle handvatten krijgt om ervoor te zorgen dat je het beste haalt uit jezelf én je team.

We hopen dat werkgeluk overal op de agenda komt. En niet alleen door het doen van onderzoeken, het behalen van resultaten en presenteren van cijfers. Maar door met elkaar te praten, het beste uit mensen te halen en samen te werken aan een plezierige werkomgeving.