Overgang
Signalen
Werkgeverschap

Welke invloed heeft de overgang op werk?

Door Suzanne Aerts
|
30 augustus 2019
|
leestijd leestijd: 1 minuut

Slechte nachtrust, onregelmatige menstruatie, opvliegers… Vrouwen boven de 45 jaar kunnen in de overgang zijn. Een natuurlijk proces, waarbij wordt gezocht naar een nieuw evenwicht, maar dat gepaard gaat met lichamelijke ongemakken. Die beperken zich niet tot de vrije tijd, en de kans is dan ook groot dat je ook te maken krijgt met de overgang tijdens werk. 

De invloed van de overgang op werk

In deze video legt gynaecoloog Vera Haitsma de invloed van de overgang op werk uit, hoe je de signalen herkent, welke risico’s er op de loer liggen en wat je er als werkgever en werknemer kunt doen.

Wat kun je doen?

Als vrouw kun je vroeg te maken krijgen met de overgang, maar soms speelt er ook iets anders. Zo zijn de symptomen van de overgang vergelijkbaar met die van een depressie. Je verdiepen in de cijfers en signalen kan helpen. Bekijk de  infographic ‘De overgang in feiten en cijfers en lees meer over het onderwerp op Gezondheidsnet. Betrek daarnaast je netwerk bij hetgeen wat je doormaakt. En vertel het je leidinggevende als je last hebt van de overgang op het werk. Mensely maakt onderdeel uit van dit netwerk. Als er vragen zijn over dit onderwerp of een vrijblijvend gesprek willen, neem dan contact met ons op.