Oogbeschermng

Hoofdpijn of vermoeide ogen

Door Ed Moolhuizen
|
20 augustus 2018
|
leestijd leestijd: 1 minuut

We kijken per dag net zoveel naar beeldschermen als dat we slapen. Dertig tot tachtig procent van de mensen die achter een beeldscherm werken, ervaren hier ongemak van. Beeldschermen, laptops en tablets kunnen een belangrijke bron zijn van hoofdpijn -en oogklachten zijn.┬áDit kan uiteindelijk leiden tot (langdurig) verzuim. Het blauwe licht is zeer belastend. Wat kun je doen? Bekijk de video met uitleg van de BBril. Een bril die zodanig is geslepen, dat je achter de computer kunt blijven werken en ook ’s avonds minder last hebt van het blauwe licht.

 

Ed Moolhuizen, Medisch Directeur Mensely: “Onbewust nemen we langdurig een verkeerde houding aan tijdens het werk, dan krijg je klachten als: energieverlies, niet scherp zien.”

Waarom is blauw licht schadelijk?

Het hoorvlies en de ooglens van onze ogen kan blauw licht niet tegenhouden of reflecteren. Uit onderzoek blijkt dat blauw licht het molecuul retinal schade aanbrengt. Het klinkt als een spannende thriller, maar dat is het niet. De moleculen kunnen door de schade een soort gif aanmaken dat de fotoreceptoren in het oog aanvalt. Zonlicht brengt ook ook blauw licht mee, daarom is een zonnebril zo belangrijk. Het resultaat: steeds meer mensen gaan minder goed zien.