Behandeling
Re-integratie
SOLK
Tips

Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK)?

Door Claartje Visser
|
23 april 2019
|
leestijd leestijd: 2 minuten

Heb je als leidinggevende te maken met een medewerker die zich ziek meldt met lichamelijke klachten en stagneert de re-integratie na verloop van tijd? Duren de klachten langer dan gebruikelijk, verergeren ze in de loop der tijd of wisselen ze steeds? En lijkt er geen lichamelijke oorzaak voor te zijn? Dan kan er sprake zijn van SOLK: Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten.

Behandeling van SOLK

Als leidinggevende laat je de diagnose en behandeling over aan een professional. Die onderzoekt allereerst of er een medisch-lichamelijke oorzaak voor de klachten is. Daarna kijkt hij of er geen psychiatrische verklaring is voor de klachten, zoals een depressie of angststoornis. Is dit ook niet het geval, onderzoekt hij of factoren als bezorgdheid, verhoogde gevoeligheid voor lichamelijke signalen, werk- en privéproblemen de klachten verklaren.

Begrip en betrekken zijn belangrijk voor herstel

Belangrijk voor het behandelresultaat is dat er begrip is voor de klachten en het feit dat de medewerker hier echt last van heeft. Empathie helpt, evenals een behandelaar die de medewerker betrekt bij het zoeken naar een onderbouwde verklaring die de medewerker zelf ook begrijpt.

Ziekmakende factoren in de werkomgeving

Soms worden de lichamelijke klachten door de medewerker toegeschreven aan de werkomgeving. Denk aan het sick building syndroom wat een aantal jaar geleden veel in het nieuws was. Ook hier is de eerste stap weer: neem de klachten serieus en sluit echte oorzaken in de werkomgeving uit. Een arboconsultant kan hierbij helpen. Daarna is het van belang om te onderzoeken of de werkdruk en werksfeer niet meespelen en moeten worden aangepakt.

Het gesprek met je medewerker aangaan over SOLK

Heb je een vermoeden van SOLK bij een medewerker? En wil je meer weten over hoe je dit respectvol aankaart bij je medewerker? Mensely biedt training en coaching-on-the-job die je nog beter in staat stelt het juiste gesprek te voeren. Bel Karin van Zuylen voor de mogelijkheden op 06 – 21 39 51 96.

Meer lezen, ook over burn-out?

Bedrijfsarts Rob Hoedeman schreef het boek Van burn-out naar veerkracht – een leidraad voor leidinggevenden. Aan de hand van het door hem ontwikkelde ‘spiraalmodel’ beschrijft hij hoe je als leidinggevende burn-out bij medewerker kunt helpen voorkomen. Bestel het boek hier.