Burn-out
Preventie
Tips

Wat is een burn-out precies en hoe voorkom je deze?

Door Claartje Visser
|
23 april 2019
|
leestijd leestijd: 2 minuten

Als leidinggevende wil je natuurlijk niet dat je medewerkers een burn-out krijgen. Als je weet wat de symptomen zijn, kun je een belangrijke rol spelen in het voorkomen ervan. In dit artikel komt dan ook aan bod wat een burn-out precies is, hoe je deze kunt herkennen en hoe je kunt voorkomen dat je medewerkers uitvallen.

Wat is een burn-out?

Een burn-out wordt niet gezien als een op zichzelf staande ziekte, maar als een ernstiger ziektebeeld binnen de stressgerelateerde, psychische aandoeningen. Het is geen fysiek meetbare ziekte, maar de klachten zijn wel degelijk serieus. Ze geven een verhoogde kans op depressie, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Gelukkig is er ook een weg terug: er zijn mogelijkheden om burn-out symptomen in de werksituatie te verminderen.

Burn-out symptomen

Een burn-out wordt voorafgegaan door fasen met spanningsklachten en overspannenheid. Wanneer iemand echter precies van de ene fase in de andere terechtkomt, is moeilijk te voorspellen. Kenmerkend is wel dat een medewerker door belastende omstandigheden het gevoel heeft de controle kwijt te zijn. Dit in combinatie met vermoeidheid, prikkelbaarheid, slecht slapen en een slechte concentratie. Duurt deze situatie te lang, dan stevent iemand op uitval af.

Burn-out stadia herkennen

Heb je een medewerker met bovenstaande symptomen? Dan kan het helpen om in gesprek te gaan en de volgende vragen te stellen:

  • Vind je het werk nog wel zo leuk? En zo nee, wat moet er veranderen om weer plezier in je werk te krijgen?
  • Waarom doe je wat je doet? Hoe kun je meer van wat je leuk vindt toevoegen?
  • Doe je nog genoeg leuke dingen naast je werk?
  • Heb je nog vertrouwen in je kunnen?
  • Heb je last van lichamelijke klachten, zoals buikpijn of hoofdpijn en extreme moeheid?

Met het antwoord op deze vragen kun je kijken of het nodig is om verder te onderzoeken of iemand een burn-out heeft of niet. De bedrijfsarts kan een medewerker hierin begeleiden en doorverwijzen naar de juiste behandeling.

Lees ook: Behandeling en re-integratie bij burn-out.

Andere psychische aandoeningen herkennen

Naast burn-outklachten kan een medewerker uiteraard ook last hebben van andere psychische klachten. In deze artikelen wordt uitgelegd hoe je de symptomen van depressie, een angststoornis en somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten (SOLK) kunt herkennen.

Meer lezen?

Bedrijfsarts Rob Hoedeman schreef het boek Van burn-out naar veerkracht – een leidraad voor leidinggevenden. Aan de hand van het door hem ontwikkelde ‘spiraalmodel’ beschrijft hij hoe je als leidinggevende burn-out bij medewerker kunt helpen voorkomen. Bestel het boek hier.

Het juiste gesprek aangaan met je medewerker

Heb je een vermoeden dat een burn-out op de loer ligt bij een medewerker? En wil je weten hoe je dit op de juiste manier bespreekt? Mensely biedt training en coaching-on-the-job om je nog beter in staat te stellen het juiste gesprek te voeren. Karin van Zuylen bespreekt graag de mogelijkheden, bel haar gerust op 06 – 21 39 51 96.