Casemanager
Onderzoek

Wat doet een casemanager van Mensely nu precies?

Door Ed Moolhuizen
|
20 september 2018
|
leestijd leestijd: 1 minuut

Het verzuim loopt op en de organisatie weet niet waarom. Dan schiet de casemanager te hulp. Maar wat doet een casemanager van Mensely nu precies?

Ed Moolhuizen: “Onze casemanagers starten een dossierschouw van de langlopende dossiers. Daarbij kijken ze bijvoorbeeld naar specifieke casussen en opgepakte acties. De analyse geeft een beeld van de trends op een afdeling of bij een leidinggevende, waardoor we een oplossing kunnen bieden. De casemanagers adviseren en overleggen daarna met de betrokken leidinggevenden en de HR-staf wat te doen met deze dossiers.”

Wat levert dossierschouw op?

Het sluiten van een dossier kan verschillende uitkomsten bieden. Zo zijn er collega’s die weer aan de slag gaan met hun eigen werk of juist vervangend werk gaan doen. Het kan natuurlijk ook zijn dat zij elders hun carriére voortzetten. Dat hoort bij het nemen van verantwoordelijkheden en kiezen voor je eigen pad, oftewel Zelf Regie. De casemanager geeft advies over het gedrag of gebrek aan kennis wat de oploop van het verzuim is geweest. Door de trend te doorbreken kan dit in de toekomst worden voorkomen, met duurzame inzetbaarheid tot gevolg.

Naast de analyse van dossiers verzorgen wij ook verzuimtrainingen aan leidinggevenden, het “on the job” coachen van leidinggevenden of kennisoverdracht aan de afdeling HR. Mocht je vragen hebben, neem contact op met Ed Moolhuizen, directeur Medische Zaken bij Mensely.