Eigen regie
Leidinggeven
Preventie
Schuld
Tips
Webinar

Verzuim door schulden, wat kun je doen als leidinggevende?

Door Karin van Zuylen
|
12 maart 2019
|
leestijd leestijd: 1 minuut

Eén van de verborgen oorzaken van verzuim is schuldproblematiek. Een moeilijk onderwerp. Hoe herken je als leidinggevende problemen met schulden bij een medewerker? Welke signalen zijn er? Hoe breng je het onderwerp op een goede en veilige manier ter sprake? En wat kun je als manager doen om je medewerker te ondersteunen en verzuim door schulden te voorkomen?

Eén op de vijf huishoudens in Nederland heeft te maken met schuldenproblematiek. En hoe groter de schulden, hoe complexer de sociale, financiële en psychische problematiek kan zijn. De gevolgen hiervan zijn ook voor werkgevers merkbaar en komen vaak tot uiting in het verzuimgedrag.  Daarnaast krijgen werkgevers te maken met informatieverzoeken van deurwaarders en kunnen werkgevers aansprakelijk worden gesteld als een loonbeslag niet goed uitgevoerd wordt. Kortom schuldenproblematiek beperkt zich niet tot de medewerker zelf.

Samen met De Sociale Raadsvrouw belicht Mensely het onderwerp schulden en verzuim. Nieuwsgierig? Lees onze leaflet ‘Schuldenproblematiek‘ en bekijk het webinar van Karin van Zuylen en Hettie Schuring, directrice van De Sociale Raadsvrouw, over loonbeslag.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Karin van Zuylen, key accountmanager bij Mensely.