Burn-out
Leidinggeven
Mensely
Stress

“Van burn-out naar veerkracht” door dr. Rob Hoedeman

Door Martijn Berendsen
|
01 februari 2019
|
leestijd leestijd: 1 minuut

Burn-out is én blijft een belangrijk thema voor medewerkers en leidinggevenden. Daarom schreef dr. Rob Hoedeman, bedrijfsarts bij Mensely, het boek ‘Van burn-out naar veerkracht’. Hierbij putte hij uit meer dan 25 jaar praktijkervaring en 15 jaar ervaring in wetenschappelijk onderzoek naar psychische klachten en wat psychisch gezond maakt.

In het boek beschrijft Rob de meest recente inzichten over het ontstaan en de aanpak van burn-out. Burn-out en depressie hangen samen met:

  • negatieve energie en negatieve emoties.
  • mentale afstand van het werk en het missen van verbinding.
  • afgenomen vertrouwen in de werk- en levensactiviteiten.
  • het missen van uitdaging in werk en leven.

In heldere taal laat Rob zien waar je als leidinggevende op moet letten om burn-out symptomen tijdig te signaleren. Hij laat ook zien dat mentale weerbaarheid de sleutel is tot het bestrijden van burn-out. Maar hoe vergroot je deze en hoe kun je daar als leidinggevende aan bijdragen? Het antwoord op dergelijke vragen kan achterhaald worden met het ‘spiraalmodel‘. Een praktisch toepasbare tool die Rob de afgelopen jaren ontwikkelde.

Dit boek is bedoeld voor leidinggevenden, personeelsfunctionarissen, arbo professionals, behandelaars en beleidsmakers die willen weten hoe je burn-out klachten herkent en voorkomt. En wat er nodig is om mentale weerbaarheid te vergroten.

Wil je het boek bestellen?

Voor €21,95 (incl BTW) is het boek van jou. Stuur een mail met je gegevens naar info@mensely.nl of een whatsapp-bericht naar 06 12 04 71 16. Wij zorgen dat boek zo snel mogelijk bij je op de mat valt.