Maak verschil op nationaal niveau, word bedrijfsarts voor de politie!

Maak verschil op nationaal niveau, word bedrijfsarts voor de politie!

Wil jij de mensen ondersteunen die iedere dag werken aan een veilig Nederland? Heb je meerdere jaren spreekkamerervaring? En verdiep jij je graag in complexe thematieken zoals PTSS, werk- en roosterdruk, psychosociale arbeidsdruk (PSA) en vergrijzing? Grijp deze unieke kans en school jezelf om tot bedrijfsarts voor de politie!

Levens redden. Codes ontcijferen. Sporen traceren. Mensen ‘lezen’. Een helpende hand bieden, maar ook ingrijpen wanneer het nodig is. Politiewerk is complex werk, in een voortdurend veranderende omgeving. Politiemensen krijgen dan ook veel voor hun kiezen en de druk is hoog, aan alle kanten.

Jouw werk

Als bedrijfsarts voor de politie help jij politiemensen, van agent tot woordvoerder en van korpschef tot IT’er, om hun werk goed en met plezier te kunnen doen. Een mooie, soms enorm confronterende uitdaging, die geen dag hetzelfde is. Het ene moment heb je iemand in de spreekkamer met PTSS, het andere moment iemand die is uitgevallen vanwege een te hoge werkdruk. Daarnaast ga je in gesprek met management en leidinggevenden, om hen de tools te geven verzuim te voorkomen.

Hoe word je bedrijfsarts voor de politie?

Samen met de politie hebben we een uniek opleidingsprogramma ontwikkeld. Op 1 december 2019 start een speciale Topklas voor artsen met spreekkamerervaring die zich willen laten omscholen tot bedrijfsarts voor de politie.

Met een vaste groep mensen ga je in opleiding bij het NSPOH. Eén dag in de week volg je de opleiding, de overige dagen werk je als bedrijfsarts in opleiding voor de politie. Hier kom je gegarandeerd voor interessante en complexe problematiek te staan.

Mensely zorgt er intussen voor dat je op de werkvloer begeleid wordt door een geregistreerd bedrijfsarts. Onder supervisie van deze arts werk je samen met bedrijfsmaatschappelijk werkers, arbeidsdeskundigen en psychologen aan re-integratie en het duurzaam inzetbaar houden van politiemensen. En natuurlijk heb je daarnaast nog je studiegenoten voor intervisie en overleg. Na 4 jaar heb je je diploma op zak en ben je geregistreerd bedrijfsarts.

Wat bieden we?

 • Een goed salaris afhankelijk van jouw ervaring en achtergrond.
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede pensioenregeling, auto, telefoon en laptop van de zaak.
 • Direct een vast dienstverband (32-40 uur) bij Mensely dat ingaat per 1 november 2019.
 • Een gedegen inwerkprogramma vanuit Mensely, waarna je per 1 december 2019 start met de opleiding tot bedrijfsarts en het werken voor de politie.
 • Goede begeleiding door een vaste praktijkopleider vanuit Mensely.
 • Flinke diversiteit aan cliënten en klachten.
 • Een multidisciplinair team waarmee je in goede sfeer samenwerkt om politiemedewerkers te ondersteunen in hun werk.
 • Regelmaat (geen avond-  en weekenddiensten).
 • Meer tijd voor de cliënt in de spreekkamer.
 • De politie heeft locaties door heel Nederland, dus er is altijd wel een mogelijkheid dichtbij huis te werken.

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar nieuwsgierige en doortastende zij-instromers, die een andere kant van het artsenbestaan willen verkennen.

 • Ben jij een aantal jaar arts en heb je stevige spreekkamerervaring?
 • Wil jij iets doen voor de samenleving op nationaal niveau?
 • Werk jij graag samen in een divers team aan specialisten, met goede ondersteuning vanuit je werkgever?
 • Wil je meer tijd voor je patiënt, meer regelmaat en een grotere diversiteit aan klachten?
 • En heb je affiniteit met complexe thematieken zoals PTSS, werk- en roosterdruk, PSA en vergrijzing?

Dan is de politie dé werkplek om je hierin te verdiepen.

Waar en voor wie kom je te werken?

De politie werkt volgens het eigen regie model, wat betekent dat leidinggevenden primair verantwoordelijk zijn voor de verzuimbegeleiding van medewerkers. Dit doen zij vanuit hun interne arbodienst: Veilig en Gezond Werken (VGW). De verschillende VGW teams bestaan uit een mix van eigen mensen en professionals die niet intern bij de politie werken, waaronder de bedrijfsartsen van Mensely. Als bedrijfsarts in opleiding voor de politie ben je dus in dienst bij Mensely en krijg je vanuit ons begeleiding en ondersteuning, maar werk je op locatie bij de politie.

Over Mensely

Mensely begeleidt zo’n 140 organisaties en 650.000 werknemers bij het voeren van eigen regie in gezondheidsmanagement. We helpen leidinggevenden het voortouw te nemen in verzuimbegeleiding. Een succesvolle overgang van de vangnet- naar de maatwerkregeling, met een lager verzuim, lager verloop en hogere productiviteit als resultaat.

Dit doen we met zo’n 100 professionals die door heel Nederland werken. Van bedrijfsartsen tot psychologen en van bedrijfsmaatschappelijk werkers tot hogere veiligheidskundigen. De ondersteuning, begeleiding en doorontwikkeling van al deze professionals wordt gefaciliteerd vanuit het hoofdkantoor in Utrecht.

We organiseren ieder jaar meerdere professionaliseringsdagen voor onze mensen. En we zijn onderdeel van HumanTotalCare, waar ook o.a. ArboNed, HumanCapitalCare en IT&Care onder vallen. Dit betekent dat je als arts met datagedreven innovaties werkt en dat je ook na je opleiding nog verder kunt groeien met een maatwerk opleidingsprogramma.

Hoe verschillend we bij Mensely ook zijn, een paar dingen hebben we gemeen. Nieuwsgierigheid, een kritische blik en af en toe wat eigenwijs. En bovenal: toegewijd én persoonlijk betrokken bij onze opdrachtgevers. We zijn positief, zien kansen en kunnen als geen ander mensen én organisaties helpen het maximale uit zichzelf te halen.

Kennismaken?

Heb je interesse, dan maken we graag kennis met je tijdens een oriënterend gesprek. Neem hiervoor (of bij vragen) contact op met:

Martijn Berendsen, Consultant Mensely
06 – 11 04 25 61
martijn.berendsen@mensely.nl

Marrit Willemsen, Corporate Recruiter HumanTotalCare
06 – 24 50 46 78
m.willemsen@humantotalcare.nl

Procedure

Bij een wederzijdse klik, volgt zo snel mogelijk een tweede kennismaking met de politie. Is ook hier de klik goed? Dan word je aangemeld voor een screening. De samenleving en de politie moeten immers op de integriteit van álle mensen die bij de politie werken kunnen vertrouwen. Kom je hier goed doorheen, dan volgt er een arbeidsvoorwaardengesprek en het tekenen van je contract. Daarna kijk je samen met de NSPOH welke vrijstellingen je als zij-instromer krijgt in de opleiding en kun je aan de slag!

0