HumanCapitalCare, ArboNed en Mensely - die samen met IT&Care behoren tot de holding HumanTotalCare - maken werkend Nederland vitaler en gezonder. Maar duurzame inzetbaarheid is meer dan uitsluitend vitaliteit en gezondheid; het is ook loopbaanontwikkeling, mobiliteit, betrokkenheid en motivatie. “Met de overname van Focus zijn HumanCapitalCare, ArboNed en Mensely in staat met een verbreed dienstenaanbod invulling te geven aan duurzame inzetbaarheid. Zo zijn we nóg beter in staat voor onze klanten meer werkplezier en minder ziekteverzuim te realiseren en een passend loopbaanperspectief te bieden”, aldus Huijbregts.

Verbreding aanbod

Focus, met 30 jaar ervaring in de Nederlandse markt, biedt innovatieve programma's, aangeboden vanuit een online loopbaanplatform, voor premobiliteit, duurzame inzetbaarheid en mobiliteit. Zo worden werknemers gestimuleerd en geïnspireerd zich te ontwikkelen en in beweging te komen. Huijbregts: “Deze programma’s bieden een waardevolle aanvulling op de integrale dienstverlening.”

Aandacht voor loopbaanontwikkeling

Focus directeur Christel Logemann is verheugd over de overname: “Veel van de psychische problematiek (psychische klachten vormen een derde van de verzuimoorzaak) is gerelateerd aan een vaak tijdelijke misfit tussen de competenties, drijfveren, behoeften van de werknemer, de functie en de organisatie. Door deze overname kunnen we met onze tools zoveel meer werknemers helpen en in gesprek gaan over persoonlijke ontwikkeling, loopbaanontwikkeling en inzetbaarheid. Om daarmee (langdurig) verzuim beter te voorkomen.”

Practice what you preach

Huijbregts: “We willen binnen onze holding HumanTotalCare het loopbaanplatform eveneens aanbieden aan onze eigen mensen om ook hen te stimuleren en te ondersteunen bij het nemen van regie over hun inzetbaarheid. Hiervoor is, naast fysieke gezondheid, een goede fit tussen de functie en organisatie nodig. Dit vraagt continue aandacht voor onderwerpen als persoonlijke competenties, motivatie, drijfveren en ontwikkelbehoefte. Met deze overname biedt HumanTotalCare ook op de loopbaan-gerelateerde kant van inzetbaarheid tools aan, waarmee werkgever en werknemer hun gezamenlijke verantwoordelijkheid kunnen nemen.