Medewerkers met gehoorschade begeleiden [webinar]

Door Desiree van Houten
|
09 juli 2019
|
leestijd leestijd: 1 minuut

Geef je leiding aan medewerkers met gehoorschade? Bekijk dan dit webinar over gehoorverlies en werk, waarin Desiree van Houten in gesprek gaat met Wendelina Timmerman van Hooridee. Wendelina geeft waardevolle adviezen over het leidinggeven aan medewerkers met gehoorverlies of gehoorschade. Je denkt hierbij wellicht aan oudere mensen, maar gehoorschade komt ook steeds meer voor onder jongeren. O.a. door harde muziek op festivals of continu geluid via een koptelefoon. De drempel om open te zijn over gehoorverlies en hier iets aan te doen, bijvoorbeeld door een gehoorapparaat aan laten meten, is groot. Een grote groep mensen wacht gemiddeld 7 (!) jaar voor er actie ondernomen wordt.

Dat heeft gevolgen op fysiek, mentaal en sociaal vlak en is dus ook van invloed op werk. Zo gaan veel mensen met gehoorschade minder telefoneren, brengen ze minder in in vergaderingen en vermijden ze netwerkborrels. Daarnaast kost het compenseren van gehoorverlies veel extra energie en concentratie, waardoor overbelasting op de loer ligt.

Gelukkig kun je met een aantal eenvoudige aanpassingen al veel bereiken. Spreek bijvoorbeeld communicatieregels af met alle mensen uit je team, zorg dat degene die spreekt goed zichtbaar is voor zijn of haar toehoorders, laat steeds één persoon tegelijk aan het woord en zorg voor een rustige plek zonder al teveel bijgeluiden. En zo is er nog veel meer te doen, op groeps- en individueel niveau, om de gevolgen van gehoorschade op de werkvloer te beperken.