Eigen regie
Leidinggeven
Mensely

Hoe ondersteun je een medewerker met ADHD?

Door Ed Moolhuizen
|
07 februari 2019
|
leestijd leestijd: 1 minuut

Zo’n twee tot vijf procent van de volwassenen heeft ADHD, vaak zonder het te weten. De symptomen van ADHD – aandachtsproblemen, impulsiviteit en hyperactiviteit – kunnen echter flink van invloed zijn op relaties en levensgeluk. En ook op het werk kan een medewerker met ADHD tegen flinke problemen aanlopen. Maar hoe herken je als leidinggevende ADHD bij een medewerker? En hoe bied je de juiste ondersteuning?

In de huidige maatschappij loopt de werkdruk op. Strakkere deadlines en meer prikkels vereisen steeds betere planning en organisatie-skills. En dat zijn meestal niet de sterkste punten van iemand met ADHD. Met de juiste diagnose en behandeling hoeft ADHD op de werkvloer gelukkig geen probleem te zijn. Daarnaast is goede ondersteuning door de leidinggevende essentieel.

In dit webinar gaat Ed Moolhuizen, Medisch Directeur bij Mensely in gesprek met Jan Willem Peterse, Medisch Directeur bij ADHDCentraal. In onderstaande video zie je:

  • hoe je ADHD herkent,
  • welke mogelijkheden er zijn voor diagnostiek,
  • welke begeleiding leidinggevenden kunnen bieden om medewerkers goed te laten functioneren op het werk.

Heb je vragen naar aanleiding van dit webinar? Neem gerust contact op met Ed Moolhuizen of bekijk de website van ADHDCentraal.