Het Preventief Medisch Onderzoek. Verplichte kost.

Door Desiree van Houten
|
14 september 2018
|
leestijd leestijd: 1 minuut

Het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) levert een belangrijke bijdrage aan vitale, duurzaam inzetbare medewerkers. Dat is uiteraard in ieders belang; zowel van de werkgever als van de medewerker. De claim ‘voorkomen is beter dan genezen’ wordt met het PMO een heel stuk makkelijker gemaakt. 

Wat houdt het Preventief Medisch Onderzoek in?

Het aanbieden van een PMO is behalve een wettelijke verplichting (arbeidsomstandighedenwet art. 18) ook gewoon iets wat iedere zichzelf respecterende werkgever regelmatig actief zou moeten doen. Om medewerkers te helpen hun gezondheid en vitaliteit te verbeteren, is het belangrijk dat zij weten waar ze op dit moment staan. Die meting doen we met het Preventief Medisch Onderzoek (PMO), oftewel de HumanCapitalScan (HCS). Hiermee signaleren we mogelijke (mentale) gezondheidsrisicofactoren. Daarmee kan een medewerker gezondheidsrisico’s herkennen en erkennen. Met de inzichten kan hij of zij zich –indien nodig– actief focussen op verbetering van zijn of haar:

  • Gezondheid
  • Psychosociale arbeidsbelasting
  • Werkvermogen
  • Stressfactoren
  • Energiebronnen

Voor werknemers: zelf werken aan duurzame inzetbaarheid

Door tijdig over te gaan op actie, wordt uitval voorkomen en kan een medewerker zelf actief werken aan zijn of haar duurzame inzetbaarheid. Door het onderzoek periodiek te herhalen, kan de medewerker bovendien toetsen hoe zijn/haar inzetbaarheid ervoor staat en of actie nodig is.

Voor werkgevers: waardevolle input voor beleid

Op basis van de geanonimiseerde groepsrapportage krijg je als werkgever ook inzicht in de gezondheid en vitaliteit van de organisatie in zijn geheel. Waardevolle data om vanuit het werkgeverschap succesvol te werken aan vitaliteit en gezondheid.