Ondersteuning
Rouwverwerking
Tips

Een rouwende medewerker ondersteunen: webinar

Door Suzanne Aerts
|
25 maart 2019
|
leestijd leestijd: 1 minuut

Een medewerker die een dierbare verliest, vrijwel iedere leidinggevende krijgt er mee te maken. Maar hoe kun je als leidinggevende een rouwende medewerker ondersteunen? In dit webinar gaat Suzanne Aerts, key accountmanager bij Mensely, in gesprek met Joyce Neijenhuis, directeur van BMW voor elkaar. Zij geeft tips om als leidinggevende om te gaan met een medewerker in de rouw.

Er zijn verschillende levensgebeurtenissen waarbij iemand ondersteuning nodig kan hebben bij rouwverwerking. Rouw om het verlies van een dierbare is de meest bekende, maar ook bij echtscheiding of het verlies van gezondheid komt soms rouw kijken. En hoewel rouw over het algemeen als een privé-issue wordt gezien, heeft het wel degelijk invloed op het werk.

Een rouwproces heeft immers invloed op het gehele functioneren van een medewerker. De mate waarin verschilt uiteraard per persoon. Waar de een schijnbaar moeiteloos doorgaat, raakt de ander volledig ontregeld. Niet zelden leidt een rouwproces dan ook tot een ziekmelding. De juiste begeleiding door de leidinggevende, direct vanaf het begin, kan er echter voor zorgen dat de medewerker overeind blijft. Dit webinar geeft handvatten voor leidinggevenden om een rouwende medewerker zo te ondersteunen dat deze niet uitvalt.