Casemanager
Onderzoek

Het goedgevulde dossier van een casemanager

Door Ed Moolhuizen
|
20 september 2018
|
leestijd leestijd: 1 minuut

Het verzuim loopt op en de organisatie weet niet waarom. Dan schiet een casemanager van Mensely te hulp. Wat doet een casemanager?

Ed Moolhuizen: “Onze casemanagers starten een dossierschouw van de lang lopende dossiers. Daarbij kijken ze bijvoorbeeld naar de specifieke casussen en de opgepakte acties. De analyse geeft een beeld van de trends op een afdeling of bij een leidinggevende, waardoor we een oplossing kunnen bieden. De casemanagers adviseren en overleggen daarna met de betrokken leidinggevenden en de HR-staf wat te doen met deze dossiers.”

Wat levert dossierschouw op?

Het sluiten van een dossier kan verschillende uitkomsten bieden. Zo zijn er collega’s die weer aan de slag gaan met hun eigen werk of juist vervangend werk gaan doen. Het kan natuurlijk ook zijn dat zij elders hun cariére voortzetten. Dat hoort bij het nemen van verantwoordelijkheden en kiezen voor je eigen pad: Zelf Regie. De casemanager geeft advies over het gedrag of gebrek aan kennis wat de oploop van het verzuim is geweest. Door de trend te doorbreken kan dit in de toekomst worden voorkomen, met duurzame inzetbaarheid tot gevolg.

Naast de analyse verzorgen wij ook verzuimtrainingen aan leidinggevenden, het “on the job” coachen van leidinggevenden of kennisoverdracht aan de afdeling HR. Mocht je vragen hebben, laat het ons weten!