Behandeling
Depressie
Re-integratie
Tips

Depressie herkennen bij een medewerker

Door Claartje Visser
|
23 april 2019
|
leestijd leestijd: 2 minuten

Iedereen voelt zich weleens somber, zeker in stressvolle situaties. Meestal gaat dit vanzelf over als de zaken die stress opleveren weer onder controle zijn. Merk je als leidinggevende echter dat een medewerker somber blijft, ook als de oorzaken van de stress zijn aangepakt? Dan kan het zijn dat er een depressie speelt. In dit artikel leggen we uit hoe je depressie kunt herkennen en bespreekbaar maakt. 

Wanneer is er sprake van een depressie?

Als leidinggevende stel je zelf nooit de diagnose, dat laat je aan een professional over. Het is echter wel goed om je in de symptomen en risicofactoren van depressie te verdiepen om een depressie te kunnen herkennen. Een eventueel vermoeden van een depressie bij een medewerker kun je dan onderbouwd bespreekbaar maken. Op Omgaanmetdepressie.nl en Depressievereniging.nl is veel informatie te vinden, voor jouzelf als leidinggevende, maar ook voor je medewerker.

Behandeling van een depressie

Depressie behandelen is mogelijk, maar niet makkelijk. Gemiddeld krijgt de helft van de mensen binnen vijf jaar na de eerste depressie een tweede. En bij zware, terugkerende depressies is er echt hulp van een psychiater nodig. Gelukkig zijn er ook factoren die beschermen tegen depressie:

  • Hoge intelligentie
  • Zelfinzicht, realistische zelfwaardering, zelfvertrouwen
  • Begrip en kennis van depressie en wat daaraan beïnvloedbaar is
  • Een flexibele persoonlijkheid
  • Sociale steun, een goed netwerk en makkelijke omgang met anderen
  • Zelf verantwoordelijkheid dragen voor gebeurtenissen of plannen
  • Het gevoel grip te hebben op je eigen leven
  • Deelnemen aan plezierige activiteiten

Allemaal zaken die te maken hebben met mentale weerbaarheid. Het vergroten daarvan is dus belangrijk. Hoe dit werkt, leggen we volgende maand uit in het artikel: ‘Wat is mentale weerbaarheid en hoe kun je deze vergroten?’. Daarnaast is bewezen dat matig bewegen de kans op depressie vermindert. Denk bijvoorbeeld aan wandelen of fietsen naar het werk of tuinieren in de vrije tijd. Dr. Rob Hoedeman vatte dit alles samen in het onderstaand spiraalmodel.

Hoe ziet het herstel van depressie eruit?

Bij herstel van een depressie verbetert eerst de stemming, een betere concentratie en andere functionele mogelijkheden voor werk volgen pas later. Hier moet je als leidinggevende dus rekening mee houden. Tegelijkertijd biedt werk wel structuur, steun en status en draagt het in daardoor bij aan herstel. Zorg dus voor de juiste aanpassingen, zodat iemand wel kan blijven werken.

Het juiste gesprek over depressie aangaan met je medewerker

Heb je een vermoeden van depressie bij een medewerker? En wil je meer weten over hoe je dit respectvol aankaart bij je medewerker? Mensely biedt training en coaching-on-the-job om je nog beter in staat te stellen het juiste gesprek te voeren. Bel Karin van Zuylen voor de mogelijkheden op 06 – 21 39 51 96.

Meer lezen, ook over burn-out?

Bedrijfsarts Rob Hoedeman schreef het boek Van burn-out naar veerkracht – een leidraad voor leidinggevenden. Aan de hand van het door hem ontwikkelde ‘spiraalmodel’ beschrijft hij hoe je als leidinggevende burn-out bij medewerker kunt helpen voorkomen. Bestel het boek hier.