eigen regie
Leidinggeven

De Verzuim Oorzaken Scan vormt de basis voor succes in eigen regie

Door Pascal Segers
|
20 september 2018
|
leestijd leestijd: 1 minuut

Meten is weten. Deze platgetreden wijsheid gaat ook op voor wie zich bezighoudt met verzuimbeleid. Sterker nog, zonder de juiste inzichten op basis van de juiste data kún je helemaal geen succesvol beleid op duurzame inzetbaarheid, verzuimpreventie en reïntegratie formuleren. Daarom vormt de Verzuim Oorzaken Scan bij Mensely hét fundament onder elke strategie die we samen met onze opdrachtgevers vormgeven. 

De Verzuim Oorzaken Scan (VOS) is een methode om gerichte stuurinformatie te verkrijgen voor leidinggevenden om het preventiebeleid op toe te passen. De VOS van Mensely heeft als doel inzicht te geven in welke factoren van invloed zijn op het verzuim(gedrag), buiten medisch inhoudelijke oorzaken. Denk hierbij aan problematiek rondom leiderschap of sociale problematiek (echtscheiding, rouw, mantelzorg of ouderschap).

Life events

De werkgever/leidinggevende dient weg te blijven van de medische oorzaak. Daarnaast zijn veel veroorzakers van verzuim te vinden in life events of andere beïnvloedende factoren. Voor de medewerker die het betreft is een ziekmelding soms de enige ‘optie of uitvlucht’.

Bij Mensely geloven we heilig in leiderschap en zelfregie. Om meer sturing te kunnen geven aan juist deze twee aspecten, is het noodzakelijk dat we data verzamelen over de knoppen waar de werkgever wél aan kan draaien. Deze data kunnen we met behulp van VOS ophalen.