Eigen regie
Herkennen
Mensely
Overgang
Webinar

De overgang in feiten en cijfers [infographic]

Door Suzanne Aerts
|
08 april 2019
|
leestijd leestijd: 1 minuut

De overgang, iedere vrouw krijgt er vroeg of laat mee te maken. Na de laatste menstruatie voltrekken zich allerlei hormonale veranderingen. Hoewel niet iedere vrouw er evenveel last van heeft,  kunnen de symptomen het leven flink op zijn kop zetten. Denk aan gewichtsveranderingen, opvliegers en stemmingswisselingen. En die klachten zijn van invloed op het werk én op verzuim.

De feiten en cijfers liegen er niet om, wat te zien is in onderstaande infographic. Het is dan ook goed om je hier als leidinggevende eens in te verdiepen. Zo kun je de signalen van de overgang herkennen en hier over in gesprek gaan met je medewerker.

de overgang in feiten en cijfers

Meer weten over de overgang?

Wil je meer weten over de overgang en de invloed daarvan op werk? Of wat jij als leidinggevende kan doen om jouw medewerkers te ondersteunen? Bekijk dan deze webinar waarin gynaecoloog Vera Haitsma uitleg en praktische tips geeft over dit onderwerp.

Het juiste gesprek aangaan?

Hoewel iedere vrouw in de overgang komt, is het aangaan van het gesprek hierover niet altijd even eenvoudig. Want hoe creëer je de juiste sfeer van vertrouwen en hoe stel je de juiste vragen? Met de praktische leiderschapstraining van Mensely vind je het antwoord op deze vragen. Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact op met Suzanne Aerts, key accountmanager bij Mensely.