Bewustzijn
Burn-out
leiderschap
Motivatie
Webinar

Burn-out symptomen bespreken met het spiraalmodel [webinar]

Door Claartje Visser
|
27 mei 2019
|
leestijd leestijd: 1 minuut

Hoe komt het toch dat steeds meer mensen kampen met burn-out klachten? En hoe kun je hier nu op een adequate manier mee omgaan? Karin van Zuylen vroeg het aan Rob Hoedeman, bedrijfsarts bij Mensely en gepromoveerd op burn-out. Rob ontwikkelde het spiraalmodel waarmee je burn-out symptomen kunt herkennen, bespreken én kunt sturen op de factoren die bijdragen aan herstel.

Hoe werkt het spiraalmodel bij burn-out?

In deze webinar legt Rob kort en krachtig de werking van het spiraalmodel uit. Hij laat zien hoe het inzicht biedt in de factoren die maken dat een medewerker zich wel of niet verbonden voelt met werk. Wat energievreters en energiegevers zijn voor iemand. Kennis waarmee zowel leidinggevenden, medewerkers als professionals burn-out symptomen kunnen herkennen en het juiste gesprek kunnen voeren over hoe het gaat.

‘Ik zie het als een landkaart om te benoemen waar je de verkeerde afslagen hebt genomen en wat de betere afslagen zijn.’

Meer weten?

Rob Hoedeman schreef ook het boek Van burn-out naar veerkracht – een leidraad voor leidinggevenden. Hierin wordt de werking van het spiraalmodel nog veel uitgebreider uitgelegd en aangevuld met theorie en tips voor de praktijk. Bestel het boek hier.

Training en coaching-on-the-job voor leidinggevenden

Heb je een vermoeden dat een burn-out op de loer ligt bij een medewerker? Wil je leren hoe je dit op de juiste manier bespreekt? En wat je in de dagelijkse praktijk kunt doen om bij te dragen aan herstel? Mensely biedt specifieke training en coaching-on-the-job om je nog beter in staat te stellen het juiste gesprek te voeren rondom burn-out. Karin van Zuylen bespreekt graag de mogelijkheden, neem contact met haar op via 06 – 21 39 51 96.