Beste collega’s,

Graag wil ik jullie bedanken voor jullie inzet, gedrevenheid en enthousiasme. Ik ben trots op wat we samen hebben bereikt in de afgelopen maanden. Er gebeurt veel in ons werkveld en binnen Mensely. Teveel om hier op te noemen, toch licht ik er een paar uit.

Sponsoring Voedselbank

In de Week van de RI&E (12 t/m 16 juni) maakten we al bekend dat we de Nederlandse Voedselbank sponsoren. Op dit nieuws hebben we veel positieve reacties ontvangen. Na de zomer gaan we onze ondersteuning uitbreiden. Naast het kosteloos aanbieden van de rie-manager gaan ook veel van onze consultants gratis en vrijwillig een risico-inventarisatie & evaluatie uitvoeren bij verschillende vestigingen van de Voedselbank. Een mooi gebaar dat niet vanzelfsprekend is en dat ik enorm waardeer!

Wetswijzigingen

Naast het reguliere werk voor onze klanten hebben ook de verschillende wetswijzigingen onze tijd en aandacht gevraagd. Ik denk hierbij even als eerste aan de identificatieplicht en de Arbowet. De vernieuwde Arbowet benadrukt de onafhankelijke en adviserende rol van de bedrijfsarts. Hiermee wordt de betrokkenheid van zowel de werkgever als werknemer vergroot waardoor de positie van de bedrijfsarts duidelijker wordt voor iedereen.

Onze juristen werken nauw samen met de key accountmanagers om onze klanten hierover te informeren. Alle consequenties van de vernieuwde Arbowet zijn omschreven in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Dit document hebben onze klanten als addendum op de bestaande overeenkomst ontvangen. De vragen hierover komen van links en rechts en vereisen veel maatwerk.

Bedrijfsbureau

Zoals jullie wellicht weten beschikken we sinds februari over ons eigen bedrijfsbureau. Hierdoor is er ruimte ontstaan om een aantal werkprocedures te veranderen. Ik ben blij met deze professionaliseringsslag. Zo hebben we de betalingstermijn voor facturen van zzp’ers terug kunnen brengen naar 30 dagen. Ook hebben we de hele facturatie van de rie-manager van IT & Care overgenomen. Meer over de mensen achter het bedrijfsbureau lees je ook in deze nieuwsbrief.

Klanttevredenheid

In september voeren we ook weer ons jaarlijkse Klanttevredenheidsonderzoek (KTO) uit. Het blijft spannend om te horen hoe onze klanten ons beoordelen en waarderen. De resultaten volgen eind oktober.

Jubilarissen 3 x 10 en 1x 20 jaar
Recent zijn er collega’s van Mensely in het zonnetje gezet! Op 16 mei waren Hugo Kuipers, arbeidsdeskundige en Marcel Brandhorst, senior consultant precies 10 jaar in dienst. Karin de Groot behaalde dit jubileum op 1 juni. Op 1 mei was Wilma Meijer, bedrijfsarts maar liefst 20 jaar in dienst. Nogmaals dank voor jullie inzet en op naar de volgende 10 jaar!

Tot zo ver
Natuurlijk is er meer dan alleen hard werken. En de zomerperiode is bij uitstek geschikt om te genieten van andere zaken die het leven mooi maken. Dicht bij huis of in het buitenland. Zelf ga ik er met mijn gezin een paar weken op uit in Spanje. Wat zijn jullie plannen? Geniet in ieder geval van het mooie weer en van een welverdiende vakantie!.

Groet,

Yvette Scheffer